wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Waarom zijn prefab schoorstenen zo makkelijk?

Het kan zomaar zijn dat je er nog nooit van hebt gehoord, prefab schoorstenen. Dat is natuurlijk helemaal niets om je voor te schamen. Wanneer je niets te maken hebt met het bouwen of verbouwen van een woning is het helemaal niet raar dat je daar nog niet eerder van hebt gehoord.

Het voordeel van prefab schoorstenen

Het grote voordeel van prefab schoorstenen is dat ze al helemaal gemonteerd zijn in de fabriek waar ze worden gemaakt. Tevens zijn de prefab schoorstenen ook een heel stuk lichter dan dat een schoorsteen is die in zijn geheel op het dak wordt gemaakt.

Nadat de prefab schoorsteen helemaal gemaakt is in de fabriek kan deze eigenlijk zonder al te veel moeite het dak op gehesen worden. Een prefab schoorsteen is ook stukken lichter dan dat een normale schoorsteen is. De schoorsteen is voorzien van hijsankers die gemaakt zijn van rvs.

Het onderhoud van de prefab schoorsteen heeft weinig om handen. De schoorstenen hebben een bijzonder lange levensduur. Bij de meeste prefab schoorstenen wordt een garantie afgegeven van 10 jaar.

Het opbouwen en het plaatsen van een prefab schoorsteen

Prefab schoorstenen zijn er in diverse maten, modellen en gemaakt van verschillende materialen. Je kunt dus zelf kiezen welke schoorsteen jij het beste bij je huis vindt passen. In sommige gevallen is het ook mogelijk om een eigen ontwerp aan te leveren wat dan volledig in de fabriek gemaakt zal worden.

In de meeste prefab schoorstenen zit lood verwerkt om strepen te voorkomen over je dakpannen heen. Wanneer je dit liever niet hebt en het lood vervangen wilt hebben door een ander materiaal dan is dit ook aan te geven en wordt er gezorgd om te werken met loodvervangers.

Wanneer worden prefab schoorstenen gebruikt

Prefab schoorstenen worden vooral gebruikt in de nieuwbouw van tegenwoordig. De meeste onderdelen van een huis worden tegenwoordig vaak in een fabriek gemaakt en aangeleverd op de plaats waar ze moeten komen. Dit is ook de reden dat een nieuwbouwhuis nu vaak snel gebouwd kan worden.

De kosten van een prefab schoorsteen kunnen behoorlijk uit een lopen. Dit hangt af van het materiaal wat ervoor wordt gebruikt en het model wat je hebt uitgekozen. Je kunt bij diverse bedrijven een offerte aanvragen met daarin de wensen die je hebt om zo te zien wat de kosten zouden gaan zijn wanneer je een prefab schoorsteen wilt plaatsen.

Overigens worden prefab schoorstenen niet alleen gebruikt bij nieuwbouwwoningen maar kunnen ze ook geplaatst worden op een bestaande woning waar de schoorsteen van vervangen moet worden. Wanneer je schoorsteen aan vervanging toe is en jij kiest voor een prefab schoorsteen kun je meteen heel goed aangeven bij de bouwer ervan wat jij wilt. Zij zorgen er dan voor dat je schoorsteen helemaal naar wens wordt gemaakt. Weet je niet zo goed wat je wilt dan zullen ze jou van informatie voorzien en je helpen met het maken van de juiste keuze.