wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

De geheimen van een streeploos gesausde muur: tips van de experts

Een muur sauzen zonder strepen: het lijkt een eenvoudige klus, maar in de praktijk blijkt het vaak een stuk lastiger dan gedacht. Gelukkig delen de ervaren schilders van WAM Groep, die veelal werkzaam zijn in Amsterdam hun geheimen in deze blogpost, zodat jij ook kunt genieten van een perfect glad en strak resultaat.

Stap 1: De juiste voorbereiding is essentieel

Voordat je de verfkwast ter hand neemt, is een goede voorbereiding van de muur cruciaal. Zorg ervoor dat de muur schoon, droog en stofvrij is. Verwijder eventuele oude verflagen, loszittende delen en oneffenheden. Gebruik hiervoor een schuurpapier of plamuurmes. Vervolgens vul je kleine gaatjes en scheurtjes op met plamuur en laat je dit goed drogen. Is de muur erg droog of zuigend? Dan is het verstandig om deze te voorbehandelen met een voorstrijkmiddel.

Stap 2: Kies de juiste materialen

Het succes van jouw sausklus hangt ook af van de kwaliteit van de materialen die je gebruikt. Investeer in een goede kwaliteit muurverf die geschikt is voor de ondergrond en de gewenste afwerking. Kies daarnaast voor een stevige kwast of roller met een geschikte poolhoogte. Zorg dat je voldoende verf hebt om de hele muur in één keer te sauzen, want bijmengen kan kleurverschillen veroorzaken.

Stap 3: De perfecte techniek

Begin met het sauzen van de hoeken en randen met een kwast. Zo voorkom je dat er lelijke naden ontstaan. Vervolgens pak je de roller en verdeel je de verf in gelijkmatige banen over de muur. Werk van boven naar beneden en overlap de banen goed. Probeer de roller in een rechte lijn te bewegen en vermijd draaiende bewegingen. Laat de eerste laag goed drogen voordat je een tweede laag aanbrengt.

Extra tips voor een streeploos resultaat:

  • Werk in een goed verlichte ruimte, zodat je oneffenheden goed kunt zien.
  • Zorg dat de verf niet te dik of te dun is. De ideale dikte is te vergelijken met yoghurt.
  • Gebruik een roller met een lange steel, zodat je comfortabel kunt werken.
  • Neem pauzes tijdens het sauzen, zodat je geconcentreerd kunt blijven en geen fouten maakt.
  • Werk in een stofvrije omgeving om strepen van stof te voorkomen.

Conclusie

Met de juiste voorbereiding, materialen en techniek is het zeker mogelijk om muren streeploos te sauzen. Volg de tips van de experts van WAM Groep en geniet van een professioneel en strak resultaat waar je trots op kunt zijn.

En vergeet niet: als je het toch niet aandurft om zelf te sauzen, staan de ervaren schilders van WAM Groep altijd voor je klaar om je te helpen.