wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Een boom als haag kiezen

bomen-kopen

Veel mensen hebben in hun tuin behoefte aan privacy. Ze willen geen last hebben van nieuwsgierige buren of voorbijgangers. Deze privacy kan gecreëerd worden door het plaatsen van een haag van bomen in de tuin. Ook kan een haag in de tuin voor een ontzettend leuk effect zorgen. Bij het kiezen van een haag in de tuin zijn verschillende opties mogelijk. Voordat u een keuze maakt is het belangrijk eerst te kijken naar de grondsoort die u heeft. Niet elke haag vraagt immers om dezelfde bodem. Er zullen hier twee mogelijkheden worden besproken en met elkaar worden vergeleken. Dit zijn de Portugese laurier en de glansmispel.

De Portugese laurier of de glansmispel

We gaan hier de vergelijking maken tussen de Portugese laurier en de glansmispel als haag. De Portugese laurier is een lauriersoort die zich kenmerkt door zijn glanzende donkergroene bladeren. Deze bladeren vallen het hele jaar op, omdat de Portugese laurier wintergroen is. In de lente groeien er witte bloemen aan de laurier en in het najaar donker rode besjes. De glansmispel, ook wel de photinia genoemd, is een bladhoudende boom en is ook wintergroen. De boom staat bekend om zijn veelzijdigheid van kleuren. In het late voorjaar krijgt de boom prachtige witte bloemen. De nieuwe bladeren van de boom lopen rood uit en worden daarna roodgroen van kleur. Ook is de glansmispel erg veelzijdig in vorm.

Wat is de beste keuze als haag?

Nu is het de vraag welke van deze twee opties het beste dient als haag. Dit kan een lastige keuze zijn. Beide bomen zijn een erg mooie toevoeging aan uw tuin. Wat betreft de kleur van de boom in de winter, wat ook in de winter voor meer privacy zorgt, is er geen verschil. Zowel de Portugese laurier als de glansmispel zijn wintergroen. Toch is de Glansmispel wat betreft body iets breder dan de Portugese laurier. Deze zal dus iets meer beschutting geven. Voor de mensen die daarnaar op zoek zijn is de glansmispel de beste optie.