wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Welke factoren hebben invloed op het kopen van een nieuwe bank?

Een nieuwe bank kiezen kan een lastige opgave zijn. Welke stijl past het beste bij mij/ons? En waar komt de bank te staan? Hoe gaan we ons huis inrichten? De woonkamer is de belangrijkste ruimte in huis en daarin hoort een heerlijke bank te staan. Meubilex geeft je tips waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe bank.

SOORTEN BANKEN

Bankstellen zijn er in vele soorten en maten. Kies je een bank in 2-, 2,5- of 3 zits bank. Ook is er nog een ruime keuze uit loungebanken en hoekbanken. Vaak zijn deze banken te verkrijgen in leder of stof en hebben ze hun eigen unieke zitcomfort.

EERST METEN

Voordat je gaat nadenken over het soort bank dat je wil, ga je eerst de ruimte meten. Dit voorkomt een miskoop waarbij de maat niet helemaal klopt. Heb je verder vooral kleine kasten en tafels? Dan past een groot bankstel misschien niet helemaal in jouw interieur. Ga voor een mooie balans in de ruimte. Neem daarom al jouw maten mee naar de winkel waar ze je van professioneel advies kunnen voorzien.

HET HUISHOUDEN

Wanneer je de juiste bank hebt gekozen, moet je na gaan denken over het type stof of leder. De één houdt van een leren bank, de ander van stoffen of fluwelen bank. De bank gaat jarenlang mee, dus het is belangrijk om ook te kijken naar de samenstelling van het huishouden. Met kinderen en huisdieren is het slim om te kiezen voor een type bekleding waarvan vuil gemakkelijk te verwijderen is zoals leer of moderne synthetische stoffen. Een stof met structuur kan ook al helpen.

HARMONIE

De kleur van de bank moet in harmonie zijn met de rest van het interieur. Hou je van een subtiele kleurtoon of een retro blikvanger? Het is niet nodig om overal dezelfde kleur toe te passen, zolang de tinten maar bij elkaar passen. Pas op dat je niet tevéél kleuren kiest voor het huis.

Ben jij nog op zoek naar een mooi bankstel? Whoon Oisterwijk is expert op het gebied van zitmeubelen en heeft een grote collectie bankstellen. Bekijk de modellen online en/of kom langs in de winkel in Oisterwijk!