wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Waterbedden voor de beste nachtrust

waterbedden

Iedereen streeft naar een gezonde en comfortabel nachtrust. Hiervan is het belangrijkste uitgangspunt het juiste bed. Een manier van slapen die al duizenden jaren oud is, is het slapen op een waterbed. Waterbedden zijn vandaag de dag nog steeds erg populair. 

waterbedden

De voordelen van een waterbed 

Het slapen op waterbedden is vandaag de dag nog steeds populair en dit is natuurlijk niet zonder reden. Medici en kenners benadrukken de perfecte ondersteuning van het lichaam tijdens de slaap. Zo zul je minder draaien, geen stramme spieren in de ochtenden hebben en zul je een stuk energieker wakker worden. Ook zorgt de thermostatische warmteregelaar ervoor dat je de ideale lichaamstemperatuur zult hebben tijdens het slapen. Zo slaap je in de winter lekker warm en in de zomer heerlijk koel. Daarnaast is het waterbed erg makkelijk te reinigen en is daarom erg aangenaam voor mensen met astmatische klachten of allergieën. Je kunt de tophoes van het waterbed namelijk onder enige moeite in de wasmachine doen. 

 

Verschil tussen waterbedden 

Het een waterbed is het andere niet. Er zitten namelijk nogal wat verschillen in bijvoorbeeld de hardheid, het gewicht en de stabilisatie van het waterbed. De kwaliteit van een waterbed hangt af van het soort vinyl, covers, schuimranden, bodemplaten en de verwarmingselementen.

 

Een soft of hard side

Waterbedden zijn op te delen in twee varianten dit zijn namelijk: een softside of hardside. Voor beide soorten geldt dat het waterman tracht zich altijd perfect naar het lichaam vormt. De keuze tussen deze twee is vooral een kwestie van smaak en voorkeur.