wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Wat voor soort reling is het beste voor een balkon?

balkonhekken

Balkons zijn er in allerlei vormen, soorten en maten, maar één ding hebben ze gemeen: een reling. Om een veilig balkon te garanderen, heb je een goede balkon omheining nodig die voorkomt dat iemand of iets van het balkon af kan vallen. Wat voor soort reling je op je balkon wilt, hangt af van je persoonlijke vraag, maar ook van de mate van veiligheid die je minimaal op je balkon wilt hebben. Heb je jonge kinderen of kleine huisdieren, dan wil je een ander soort reling dan een volwassen stel bijvoorbeeld. Hieronder kun je lezen wat voor soort relingen er zijn en welke het beste is voor jou.

Spijlen op het balkon

Een van de bekendste soorten balkon reling is een reling bestaande uit spijlen. Een reling met spijlen kan enorm stijlvol zijn op verschillende soorten balkons, zoals op een typisch Frans balkon bijvoorbeeld. Het stijlvolle van spijlen is een groot voordeel, maar een nadeel kan zijn dat het ten koste gaat van veiligheid. De ruimte die er tussen de spijlen zit maakt namelijk veel uit in het geval van kleine kinderen of huisdieren. Wel zorgen spijlen ervoor dat je, terwijl je op je balkon zit, toch uitzicht hebt over de straat of waar je balkon dat ook op gericht staat.

Schermen als reling

Niet alle balkons hebben een reling bestaande uit spijlen. Veel apartementen complexen hebben balkons die een omheining hebben bestaande uit een soort schermen. In sommige gevallen zijn deze heel laag, in andere gevallen zijn ze een stuk hoger. Dit laatste geval is het best voor mensen die op zoek zijn naar veel privacy op hun balkon of kiezen voor de meeste veiligheid. Een laag scherm is vaak wat prettiger, omdat je nog goed uitzicht hebt. Je kunt het beste voor een scherm kiezen als je bijvoorbeeld kinderen hebt die wel eens op het balkon spelen en je zeker wilt weten dat niets van het balkon kan vallen.