wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Waar je epoxy voor kunt gebruiken

Om uit te kunnen leggen waar je epoxy allemaal voor kunt gebruiken is het goed om eerst kort toe te lichten wat Epoxy eigenlijk is. Er is namelijk een goede reden waarom je het voor zoveel verschillende doeleinden kunt gebruiken. Epoxy zijn polymeren die door een chemische reactie van een vloeibare naar een harde vorm gaan. Er zijn twee componenten aanwezig, zowel een hars als een verharder, en deze chemische reactie is onomkeerbaar. Dat wil zeggen dat zodra deze in stand is gebracht, deze niet meer terug kan kom naar de oorspronkelijke vorm. Het is ontzettend stevig en wordt ook wel vergeleken met plastic. Het enige wat het lastige is van werken met Epoxy is dat het mengen precies goed moet gebeuren om het goed te laten lukken, het gevolg van niet goed mengen is dat het niet hard wordt, of gaat plakken. Als beginner kun je hier gelukkige genoeg hulp bij krijgen via de telefoon. Hiervoor kun je epoxy gebruiken!

Vloer coating

Het grote voordeel van een vloer coaten is dat je jaren lang een stevige vloer hebt met een minimale kans op beschadiging. Je hebt verschillende soorten coating die je kunt gebruiken voor een vloer. Een antislipvloer is bijvoorbeeld handig voor werkvloeren, er zitten speciale zandkorrels in de vloer die voorkomen dat je slipt. Maar ook heb je transparante en matte vloeren die ieder handig zijn voor specifieke ruimtes. Een epoxyvloer is met name geschikt voor garages, voor fabrieken, plekken waar een stevige vloer van belang is omdat juist daar de vloer sneller beschadigd door de werkzaamheden. Maar tegenwoordig wordt een epoxyvloer steeds vaker gebruikt voor het interieur omdat het een strakke en moderne sfeer geeft, het relatief goedkoop is en heel makkelijk te onderhouden.

Creatieve doeleinden

De kenmerken van epoxy geven ook heel veel mogelijkheden in de creatieve sector. Je kunt heel dingen maken met behulp van epoxy. Het is wel belangrijk om uit te zoeken wat voor epoxy je dan precies nodig hebt, afgaande op de tijd dat de epoxy moet harden en welke temperaturen je nodig hebt om te mengen. Met epoxy resin heb je startpakketten waarmee je heel veel kanten op kan, maar je hebt ook epoxy dat je kunt toepassen om kleuren te mengen. Je kunt siliconen gebruiken en dingen maken als, sleutelhangers en andere accessoires. 

Andere toepassingen

Epoxy staat bekend als materiaal dat gebruikt wordt voor coating, dus je kunt het gebruiken om hout te verstevigen, maar ook schilderijen en zelfs muren.