wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Samen een woning

nieuw-huis-bouwen

Ooit komt het moment dat je samen met je partner in een huis gaat wonen. Best wel een stap om zo je leefruimte volledig weer met iemand te gaan delen. Met zijn twee heb je echter nog niet zo heel veel nodig, een slaapkamer een badkamer en een keukentje is vaak wel voldoende. Je kan prima nog in een appartementje wonen. Je begint samen een leven te creëren, en misschien komt daar ooit wel een kind bij kijken. Maar dan heb je toch echt meer ruimte nodig, een kinderkamer, meer ruime woonkamer, een tuin is eigenlijk ook wel fijn. Gelukkig is een eengezinswoning een van de meest voorkomende type woningen in Nederland. Dit type woningen zijn ideaal om met je partner en je kinderen te gaan wonen.

Soorten eengezinswoningen

Je hebt natuurlijk allerlei soorten gezinswoningen. Een eengezinswoning is simpelweg een woning waar een volledig gezin in past zonder problemen. Nederland zit vol met rijtjeshuizen, een van de meest voorkomende eengezinswoningen. Maar je hebt bijvoorbeeld vrijstaande woningen. Deze hebben iets meer tuin ruimte omdat je niet direct vast zit aan een ander huis. Of wat dacht je van een twee-onder-één kapwoningen, daar zijn er ook genoeg van, een soort combinatie van de twee eigenlijk. Dit is bijna elke woning die je vind wel, onze samenleving is nou eenmaal ingericht op samen wonen met andere.

Andere type samenwonen

Natuurlijk is een gezin niet de enige situatie waarin je misschien wilt samenwonen. Zo heb je studenten die ook samen huizen delen om zo kosten te besparen. Of je hebt bijvoorbeeld ook mantelzorgers, die dichtbij degene die ze verzorgen moeten wonen. Een twee-onder-één kapwoning kan ook enorm geschikt zijn als mantelzorgwoning. Bij een mantelzorgwoning is het namelijk nog wel belangrijk dat de mantelzorger ook eigen ruimte heeft om te wonen, een beetje privacy. Je hebt wellicht ook wel eens een aanbouw aan een vrijstaande woning wat volledig los ook bewoonbaar is, ook dat wordt veel gebruikt. Iedereen heeft eigenlijk wel behoefte aan samen wonen of mensen in de buurt hebben. Het is altijd gewoon de uitdaging het juist type woning bij je huidige situatie te vinden.