wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Parketvloeren: handiger dan je misschien denkt!

Op zoek naar een nieuwe vloer? Duik dan eens in de informatie die beschikbaar is over parketvloeren. Parketvloeren zijn prachtige vloeren die ook nog eens talloze jaren mee kunnen gaan als je hem goed verzorgd. Wie wilt dit dus niet? Een ideale vloer voor elke woning. Maar wat is een parketvloer nou eigenlijk, en wat zijn de voordelen hiervan? Dat lees je hieronder.

Wat is een parketvloer nou eigenlijk?

Een nieuwe look in je woning creëer je door parketvloer kopen. Maar wat is parket nou precies? Parket is een naam dat verschillende hardhouten vloeren overkoepeld. Er bestaan twee verschillende soorten: massief en lamel. Een parket is massief als de planken dikker zijn dan 6 mm die na het leggen nog moeten worden geolied of gelakt. Lamel bestaat uit meerdere opbouwlagen, maar dit kan verschillen. Je kan lamel het beste afwerken door het hout te lakken, te oliën of te in te vetten met hardwaxolie. 

De talloze voordelen van een parketvloer

Een kijkje genomen op www.martijndewitvloeren.nl? Dan ben je vast ook de parketvloeren tegen gekomen. Voordelen van parket is dat het erg duurzaam is en wel een leven lang mee kan gaan zolang het goed wordt onderhouden. Is je parketvloer iets minder mooi dan je hoopte? Dan kan je hem altijd schuren! Als je je vloer opnieuw schuurt en daarna in de olie of lak zet krijg je gegarandeerd weer een vloer die er als nieuw uitziet. Je kunt voor de afwerking van je parketvloer tussen meerdere opties kiezen. Je kunt dus echt uitzoeken wat het beste bij jouw woning past. Ga je voor een strakke vloer, of meer voor een klassieke uitstraling? Een visgraatvloer kan bijvoorbeeld worden afgewerkt met een slijtvaste laklaag. Hierdoor wordt hij erg duurzaam. Hierna kan je er ook nog voor kiezen om je vloer te stomen, roken, of zelf beitsen. Het is dus helemaal aan jou wat jij het mooiste vindt in jouw woning!