wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Lichtkoepels zorgen voor meer licht

Lichtkoepels

Licht is natuurlijk heel erg belangrijk in huis en dan met name een natuurlijk licht. Natuurlijk licht is namelijk beter voor het lichaam dan licht van een lamp. Het licht van buiten kun je namelijk gebruiken voor belangrijke stoffen in je lichaam zoals vitamine D. Om meer licht in huis te krijgen kun je dus lichtkoepels in het dak maken. Dit kan echter alleen op een plat dak. Verder zitten er ook nog veel meer voordelen aan. Denk alleen al aan het feit hoeveel meer licht er binnen zal komen. Veel mensen denken ook dat het voor inbrekers makkelijker zal zijn om binnen te komen. Dit is niet het geval. De koepels worden namelijk vaak voorzien van een dop van polycarbonaat, een soort kunststof, wat er inbraakvertragend is.

Lichtkoepels

Verschillende modellen

Lichtkoepels komen natuurlijk in verschillende soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld een koepel wat bestaat uit één laag. Dit is natuurlijk in veel gevallen meer dan genoeg, maar het zal ook nadelen kennen. Zo is het namelijk minder goed geïsoleerd dan een koepel dat bestaat uit vier lagen. Ja je hoort het goed, je hebt ook koepels met vier verschillende lagen. Deze zal er dan dus voor zorgen dat het een stuk beter is geïsoleerd en dat je in de winter er dus geen warmte aan zult verliezen.

Ventilatie

Ook is het mogelijk om te kiezen voor lichtkoepels met ventilatie. Dit is vooral in de zomer erg fijn. Zo kan de warme lucht die zien in het huis bevindt namelijk naar buiten. Ook is het mogelijk om de koepel af te dekken in de zomer zodat er juist geen licht naar binnen komt. Dit zal namelijk ook zorgen voor warmte. Gelukkig heb je voor alles een oplossing en kun je dus onbezorgd kiezen voor een lichtkoepel.