wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Je kleding verhuizen met deze tips

Ga je binnenkort verhuizen, dan zul je niet alleen je meubels van A naar B moeten krijgen, maar ook spullen zoals je kleding. Dat is niet altijd even makkelijk als dat het lijkt. Voor je het weet ben je je favoriete kledingstuk kwijt en bovendien kreukt kleding snel. Hoe kun je dan je kleding het beste verhuizen? We voorzien je van een aantal handige tips, zodat jouw verhuizing een eitje wordt.

Sorteer je kleding

Een verhuizing is een erg geschikt moment om je kleding eens goed te sorteren. Welke kleding draag je niet meer en welke kun je dus beter weg doen? Van wat voor kledingstukken heb je er teveel? Voordat je alles in dozen doet is het handig om al zoveel mogelijk weg te doen. Zet je kleding op Marktplaats, of geef het aan een vriend of vriendin. Zitten er echt oude kledingstukken tussen, dan kun je deze echter natuurlijk het beste gewoon weggooien.

Vouw je kleding op

Om je kleding op een nette manier in te pakken dien je het op te vouwen. Het neemt zo ook nog eens minder ruimte in en bovendien voorkom je zo dat je kledingstukken kreuken. Kleding als sokken hoef je niet op te vouwen, deze kun je beter oprollen.

Hoe pak je je kleding in?

Wil je je kleding in dozen stoppen, dan is het handig om één doos te bewaren voor kleding die je vaak draagt (of al gauw weer nodig zult hebben). Zo hoef je niet tussen alle 20 de verhuisdozen te gaan zoeken naar dat ene kledingstuk. Sorteer de overige kledingstukken en stop ze in dozen bij elkaar. Geef vervolgens aan op de doos om wat voor kleding het gaat, zodat je alles snel weer terug kunt vinden.

Tip: kun je wel wat hulp gebruiken bij je verhuizing? Per stadsdeel zijn er verschillende verhuisservices te vinden waar je gebruik van kunt maken. Wil je bijvoorbeeld verhuizen in Den Haag, dan kun je een bedrijf als Van der Velde Verhuizingen inschakelen.