wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Met infrarood verwarming haalt u de zon in huis

Wilt u de zon in huis halen? Kies dan voor infrarood verwarming. De door panelen afgegeven stralingswarmte is vergelijkbaar met het effect van warme zonnestralen. Het is echter stralingswarmte zonder de schadelijke UV-straling. Deze stralingswarmte is erg comfortabel. Ook voelt deze stralingswarmte aangenaam aan. Bij infrarood verwarming wordt uitsluitend gebruik gemaakt van stralen met een lange golflengte. Die stralen hebben als voordeel dat ze niet door een raam kunnen ontsnappen. Omdat de warmte bij infrarood verwarming binnenskamers blijft, heeft u geen warmteverlies. Bovendien heeft de aangename warmte een positieve invloed op uw gezondheid. Met infrarood verwarming haalt u niet alleen de zon in huis. U kunt met deze verwarming ook eenvoudig besparen op kosten en onderhoud. Infrarood verwarming, die inmiddels technisch volgroeid is, heeft zich bewezen als een betrouwbaar verwarmingssysteem.

Hoe een infrarood verwarmingspaneel werkt

Een infrarood verwarmingspaneel verwarmt een kamer op een aangename en snelle manier. De aanwezige lichamen en objecten in die kamer nemen de door het infrarood warmtepaneel afgegeven warmtestralen op. Dankzij de door de objecten en muren opgenomen warmte stijgt de temperatuur in de kamer 2 tot 3 graden Celsius. De opgewarmde lichamen en objecten geven vervolgens warmte af. Omdat er op deze manier sprake is van een warmteversterkende cirkel gaat er veel minder warmte verloren. Daarom is een infrarood verwarmingspaneel niet alleen een handige manier om de kamer in uw huis op te warmen. Het is ook een snelle manier om kosten te besparen. Bovendien is het zeker een goede manier om ervoor te zorgen dat het gebruik van fossiele brandstoffen wordt verminderd.

De toepassing van infrarood verwarmingspanelen

Weet u waar infrarood verwarmingspanelen kunnen worden toegepast? Deze panelen kunnen op heel veel plaatsen worden geplaatst. Ze kunnen onder andere worden toegepast in de woonkamer, de slaapkamer, de keuken, de badkamer en de garage. In de woonkamer kunt u panelen met een glazen oppervlak gebruiken. Deze fotopanelen geven u de mogelijkheid om panelen met een eigen ontwerp aan te schaffen. Deze hebben een glazen oppervlak van zeer sterk veiligheidsglas. Met deze zeer strakke panelen koopt u een stijlvolle verwarming voor in uw woonkamer. Past u een infrarood paneel toe in de kinderkamer? Dan kunt u kiezen uit prachtige designs. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een felgekleurd paneel dat precies bij de inrichting van de kinderkamer past, of voor een paneel met een foto afdruk van een Disney figuur. Kiest u voor een krijtbord paneel? Dan kunnen uw kinderen daar met echt krijt op tekenen.