wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Het kiezen van kantoormeubilair

Interieur 7

Wanneer je aan de slag gaat met het kantoor ontwerp van jouw organisatie is het selecteren van het juiste kantoormeubilair een van de belangrijkste onderdelen van het proces. Het juiste kantoormeubilair kan jouw kantoorruimte namelijk helemaal afmaken. Kies je daarentegen het verkeerde kantoormeubilair, dan kan het je kantoorruimte niet ten goede komen. Bij het kiezen van het juiste kantoormeubilair is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal belangrijke zaken. We geven je dan ook een aantal tips die je kunt gebruiken om het juiste kantoormeubilair te kiezen voor jouw organisatie. Wil je zeker weten dat jouw kantoorruimte voldoet aan alle gemakken en eisen? Lees dan snel verder!

 

Het belang van ergonomisch kantoormeubilair

Voordat je blindelings kantoormeubilair aanschaft voor jouw kantoorruimte, zijn er een aantal belangrijke uitgangspunten. Ten eerste mag ergonomisch kantoormeubilair absoluut niet ontbreken binnen je kantoor ontwerp. Ergonomie staat voor het optimaliseren van de relatie van de mens en zijn omgeving. Simpel uitgelegd stimuleert ergonomisch kantoormeubilair de fysieke gezondheid van de werkgever tijdens het werken. Zo moet bijvoorbeeld een bureaustoel zorgen voor een goede zithouding en een computerscherm op ooghoogte staan om de nekspieren niet te overbelasten. Ook zijn sta bureaus ontzettend populair. Zo kun je naast het lang zitten achter je computer, middels een sta bureau ook staand werken. Ook dit zorgt weer voor een betere fysieke houding.

 

Het verfijnen van je kantoorinrichting

Nu je hebt gekozen voor het beste ergonomisch kantoormeubilair om de vitaliteit van je werknemers te bevorderen, is het tijd om je kantoorinrichting af te maken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je werknemers de keuze hebben om, indien zij wensen, op verschillende plekken binnen de ruimte te werken. Het werken op verschillende plekken kan immers de productiviteit verhogen. Zorg er dan ook voor dat er in je kantoorinrichting genoeg zitplekken en bureaus/tafels staan die door iedereen kunnen worden gebruikt. Zorg ten slotte voor een frisse ruimte met veel kleuren en groen. Dit heeft een positief effect op de werksfeer!