wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

De anatomie van de mens tijdens het werken

Bureaustoel

Mensen waren origineel niet bedoeld om te werken. Daarmee wordt vooral bedoeld dat ons lichaam in principe niet gebouwd is om de hele dag op een bureaustoel achter een bureau te zitten. Daarentegen is dat wel de realiteit tegenwoordig, wat ervoor zorgt dat men zoveel mogelijk zijn best doet om het zo comfortabel mogelijk te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ergonomische bureaustoelen en een in hoogte verstelbaar bureau. Niet alleen de bedrijven maken het comfortabel voor jou, maar je hebt hier zelf ook een belangrijke rol in. Zit je de hele dag achter een bureau? Dan zijn er een aantal tips waar jij op kunt letten tijdens het werken.

Let op de manier waarop je achter je bureau zit

Misschien heb je het wel eens vaker gehoord, maar niettemin blijft het ongelooflijk belangrijk: let op de manier waarop je achter je bureau zit. Je houding is een groot gedeelte van hoe jij je voelt. Je zit waarschijnlijk snel met een kromme rug en je nek ver naar voren, maar helaas is dit een erg slechte houding. Probeer werkelijk zoveel mogelijk je rug te rechten en je hoofd recht boven de rest van je lichaam te houden. Door dit te doen voorkom je over een aantal jaar dat je last hebt van bijvoorbeeld je rug of schouders omdat je een aantal jaar lang in een slechte houding hebt gezeten.

Beweeg af en toe tussendoor

Deze theorie wordt tegenwoordig vooral bij jonge kinderen getest op het basisonderwijs, maar werkt net zo goed voor adolescenten en volwassenen. Door eens in de zoveel tijd even te bewegen voelt jouw lichaam zich al snel een stuk beter. Dit betekent niet dat je ieder kwartier een rondje rondom je gebouw moet gaan rennen, maar door ieder uur even 5 minuten te nemen om bijvoorbeeld even te strekken voelt jouw lichaam zich direct een stuk beter. Bovendien is het bewezen dat na even bewegen jouw hersenactiviteit een stuk hoger is, dus blijf vooral niet stil zitten.