wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Zelf een tuinhek plaatsen

pneumatische palenrammer

Als u een tuin heeft is het prettig voor de privacy om een tuinhek te hebben. Het plaatsen van een tuinhek is niet zo moeilijk als u misschien denkt. Het is wel een klus die u met z’n tweeën moet doen, omdat de hekken vrij zwaar kunnen zijn. Het is belangrijk dat u goed voorbereid bent. Zorg dat u alle onderdelen en belangrijk gereedschap zoals een grondboor, een boormachine en een waterpas bij de hand hebt. De bevestiging van een tuinhek aan de palen is van groot belang voor de stevigheid van het hek. Een tuinhek moet bevestigd worden met schermsteunen en schroeven.

Stappenplan

Start met het graven van gaten voor de palen met een grondboor. Vul de gaten met snelbeton en plaats dan de palen. Het is beter om een houten paal niet zonder bescherming in de grond te zetten. De paal kan snel rotten door het vocht in de grond, waardoor de paal niet meer stevig staat. Monteer vervolgens de schermsteunen aan de paal. Schroef nu de hekken vast aan de steunen. U kunt houten hekken het beste een stukje boven de grond plaatsen, zodat er geen vocht in het hout kan trekken en er dus minder kans is dat het gaat rotten.

Onderhoud

Als het tuinhek eenmaal staat moet het ook goed onderhouden worden. Een houten tuinhek  zal onder invloed van het weer verkleuren, maar dit kunt u voorkomen door het te behandelen met speciale lak of olie. Als u een tuinhek van kunsstof heeft is een speciaal onderhoudsmiddel niet nodig. Wel is het goed om het hek af en toe schoon te maken met water. Als u uw hek goed onderhoudt kunt u er zo lang mogelijk van genieten. Een mooi schoon hek is als een schilderijlijst om uw tuin. Een mooi hek, veel groen en een goede indeling zijn de ingrediënten voor een mooie tuin. Nu kunt u heerlijk genieten van alle inspanningen en het eindresultaat.