wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Dit zijn de mooiste klimplanten om je tuin dit voorjaar mee op te fleuren 

Het voorjaar komt er weer aan en dus is het tijd om de tuin eens goed onder handen te nemen, zodat je straks op de zonnige dagen in het voorjaar en in de zomer kunt genieten van de prachtige natuur. Dit doe je niet alleen door onkruid te verwijderen en gras in te zaaien, maar ook door mooie bloemen en planten te plaatsen. Hierbij kan een klimplant de manier zijn om ook een schutting, schuur, tuinhuisje of tuinhek een mooie, natuurlijke uitstraling te geven. Maar welke klimplant kun je hier nu het beste voor gebruiken? In dit blog krijg je antwoord op die vraag en zijn de mooiste klimplanten die mooie bloemen geven voor je verzameld. Lees je mee?

Sterjasmijn

De witte Toscaanse Jasmijn, ook wel sterjasmijn genoemd, is een prachtige klimplant waar je het gehele jaar lang plezier van hebt. In het voorjaar en de zomer geeft de plant prachtig wit gekleurde, stervormige bloemen. In het najaar en zelfs op de koudste winterdagen heeft de klimplant nog mooie, diepgroene bladeren. De takken van de sterjasmijn krullen gemakkelijk omhoog langs een schutting of gaas, maar binden zich niet aan een muur. De sierlijke sterjasmijn is een mooie klimplant die fris ruikende bloemen afgeeft en een goede manier om natuurlijke en kunstmatige afscheidingen in de tuin er mooi uit te laten zien. De witte sterjasmijn kan tot zo’n vier meter hoog groeien. Wil je een dichte haag maken van de witte sterjasmijn? Dan heb je ongeveer drie planten per strekkende meter van de haag nodig. 

Star of Toscane 

De gele Toscaanse Jasmijn is het zusje van de witte sterjasmijn en is te herkennen aan de vrolijke gele bloemen in de vorm van een ster. De bloemen van de klimplant ruiken friszoet en de bladeren van de gele sterjasmijn blijven de gehele winter mooi diepgroen. Met de prachtige gele bloemen van deze klimplant haal je de zomer in de tuin. De Star of Toscane bloeit vanaf de vroege zomer tot aan het najaar vrolijk door en is goed wintervast. De plant klimt gemakkelijk zelf omhoog doordat haar takken soepeltjes om een heg of schutting heen kunnen krullen. De klimplant bevestigt zich echter niet zelf aan een muur en heeft dus wel een groei steuntje nodig in de vorm van gaas, takken of hekwerk. De Star of Toscane kan wel tot zo’n vier meter hoog groeien. Wil je de gele sterjasmijn gebruiken om een dichte haag mee te creëren? Dan heb je zo’n drie planten per meter haag nodig.