wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Heb je een nieuw dekbedovertrek nodig? Dit moet je weten

nieuw dekbedovertrek nodig

Lakens vervang je over het algemeen niet heel vaak. Natuurlijk verschoon je het bed wel, maar je koopt niet geregeld nieuwe lakens. Ze gaan immers best lang mee. Toch heb je soms gewoon een nieuw dekbedovertrek nodig. Het is belangrijk om daar even de tijd voor te nemen want:

  • je moet nog jaren op je nieuwe lakens liggen
  • ze hebben invloed op je nachtrust
  • ze hebben invloed op de sfeer in je slaapkamer

nieuw dekbedovertrek nodig

Ze gaan jaren mee

Natuurlijk gooi je lakens meestal niet na een jaar al weg. Dat zou zonde zijn. Daarom is het goed om te realiseren dat je soms wel jaren tegen die lakens aan moet kijken die je zo mooi vindt nu. Is dat over een paar jaar nog wel zo? Denk hier goed over na en kies voor een neutrale stijl en kleur als je denkt dat je wel eens spijt zou kunnen krijgen van bonte kleuren of afwijkende stijlen.

nieuw dekbedovertrek nodig

Invloed op je nachtrust

Niemand slaapt altijd goed. Toch kun je er wel voor zorgen dat je zoveel mogelijk lekker slaapt, onder andere door een goed bed en matras uit te zoeken. Maar ook je dekbedovertrek heeft invloed op je nachtrust. Denk bijvoorbeeld aan het reguleren van je lichaamstemperatuur. Het is goed als een overtrek ademt in de zomer om je koel te houden tijdens zwoele nachten. In de winter wil je juist lekker warm blijven. Daarvoor is de materiaalkeuze dus heel belangrijk.