wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Een nieuw thuiskantoor in 2021

Dit jaar is thuiswerken het ‘nieuwe normaal’ geworden. Veel mensen zijn dan ook onverhoopt maar achter de keukentafel gaan zitten met hun laptop. Aangezien het thuiswerken er volgens velen wel in zal blijven zitten, is het slim om eens na te denken of je ook een goede werkplek kunt maken in je woning. Wanneer je namelijk wat ruimte over hebt op zolder of in een slaapkamer, dan kun je deze ook verbouwen tot een extra kamer. In deze blog lees je hoe je dit in het nieuwe jaar zou kunnen gaan doen.

Een stimulerend thuiskantoor

Volgens verschillende bronnen moet een thuiskantoor in ieder geval aan de volgende kenmerken voldoen. Om te beginnen werk je het beste in een kalme en overzichtelijke ruimte. Hoe minder prikkels van buitenaf, hoe beter jij je kunt concentreren op je werk. Een ruimte waarbij je even niet gestoord kunt worden. Zeker nu er vaak kinderen in de werkruimte zijn, kan dit echt uitkomst bieden.

Daarbij is het belangrijk dat je een bureau hebt waaraan je in een correcte houding kunt werken. Een tijdje aan een lage keukentafel of eettafel werken zal niet direct invloed hebben op je lichaam, maar na verloop van tijd zal je toch gaan merken dat dit slecht is voor je schouders, je nek, en je onderrug. Een wat hogere werktafel met een goede bureaustoel zorgt er voor dat je rug automatisch recht gezet zal worden. De actieve houding maakt je tevens alerter dan een uitgezakte houding.

Tot slot zal het zeker motiveren om een ruimte te hebben waarin je gestimuleerd word om te werken, bijvoorbeeld met een prikbord van je favoriete quotes en een ‘to do’ lijst.

Scheidingswand met platen en panelen

Om jouw thuiskantoor te maken in huis hoef je niet direct een aannemer in te schakelen. Je kunt vrij gemakkelijk een scheidingswand plaatsen met spaanplaat wandpanelen of gipsplaten Je kunt de panelen in een rachelwerk of profielen plaatsen en van de grond tot het plafond laten lopen. Meet natuurlijk wel goed te ruimte af zodat je weet hoe hoog de panelen moeten zijn en hoe breed. Heb je een ruimte waarbij je wel al rust hebt maar gewoon een scheiding wilt maken? Dan kan het ook mooi zijn om alleen een klein deel scheidingswand te plaatsen. Hierdoor heb je toch wat privacy en je thuiskantoor is enigszins apart van de andere ruimte. Alle bouwmaterialen bestel je tegenwoordig gemakkelijk online in de juiste maten. Je kunt dan ook altijd advies vragen over de producten die je nodig hebt bij een bepaald soort paneel of plaat.