wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Woonkamer inrichten

4 manieren om een kleine woonkamer in te richten met een eettafel

Bij het inrichten van een klein huis zijn er meerdere factoren waar je rekening mee moet houden. Als je een open keuken hebt, bijvoorbeeld. Want hoe kan je het beste een kleine woonkamer inrichten met een beton cire eettafel in het midden van de ruimte? Hoe je dat het beste aanpakt, lees je hier.

Als je klein woont hoef je namelijk écht niet in te leveren op leefcomfort door elke dag met je avondeten op de bank te kruipen.

Zo kan je het beste een kleine woonkamer inrichten met eettafel

  1. Ga voor een ronde eettafel

Een ronde eettafel van beton cire  neemt minder ruimte in beslag dan een een vierkante eettafel. Dit onder andere omdat je met een ronde eettafel makkelijker kan schuiven dan met een zware, rechthoekige eettafel.

Als je een ronde eettafel tegen een muur zet, kunnen de stoelen rondom de tafel goed tussen de muur en de tafel geschoven worden. Het beste kies je dan ook voor stoelen die helemaal onder de eettafel geschoven kunnen worden. Toch meer ruimte nodig? Dan schuif je de tafel gewoon iets opzij.

 

  1. Kies een luchtige eettafel

Om meer ruimte te houden in jouw kleine woning, is het slim om een luchtige eettafel te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een eettafel met één poot in het midden, in plaats van vier poten aan alle kanten van de tafel. Dit is makkelijker met schoonmaken én zorgt voor een luchtiger, en dus ruimtelijker gevoel.

 

  1. Betrek de bank bij de eettafel

Toch liever een rechthoekige beton cire eettafel? Zet dan eens de achterkant van de bank tegen één van de lange kanten van de eettafel. Twee stoelen zet je aan de andere lange kant van de eettafel, en de twee andere stoelen komen aan de uiteinden van de eettafel. Een creatieve manier om met beperkte ruimte om te gaan.

 

Ga voor een bar

Heb je echt geen ruimte voor een eettafel, maar wel voor een bar die aan de keuken grenst? Daar kan je ook prima een plek van maken om aan te eten. Zorg ervoor dat je comfortabele barkrukken hebt om aan te zitten.

Het is ook altijd nog een optie om voor een losse bar te gaan die níét aan je keuken grenst. Bijkomend voordeel: als je in de hoogte werkt, oogt dat ruimer dan wanneer je voor een lage eettafel gaat. Ook schuif je barkrukken vaak helemaal onder de bartafel, wat weer minder ruimte inneemt.