wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Wat zijn veiligheidsankers?

Veiligheidsankers zijn hulpmiddelen om voorwerpen stevig aan een stenen of betonnen ondergrond te bevestigen. Het zijn metalen pennen met een naar onderen breed uitlopend uiteinde en schroefdraad aan de kant die uit de muur steekt. Rondom de pennen zit een flexibele huls, vaak ook van metaal. Om deze ankers te gebruiken wordt een gat in de muur geboord. Hoe groot het gat moet zijn staat op de verpakking van de veiligheidsankers. Vervolgens wordt het anker in het gat geschoven. Zodra er een moer op wordt gedraaid zal de bredere onderkant van de pen de flexibele huls laten uitzetten, zodat het anker zich vastklemt in de muur.

 

Met veiligheidsankers blijven trapleuningen goed zitten

Veiligheidsankers worden veel gebruikt voor de bevestiging van trapleuningen. Die moeten goed vastzitten om het risico van vallen te verlagen. Als veiligheidsankers goed worden toegepast blijven ze tientallen jaren bewegingsloos zitten. Het is erg belangrijk dat het gat voor de ankers precies de juiste maat heeft. Bij een te groot gat kan het anker na verloop van tijd losschieten. Als dat eenmaal is gebeurd krijg je het nooit meer goed vast. Als veiligheidsankers van een goede kwaliteit zijn, kunnen ze met succes worden gebruikt in alle stenen muren, zelfs als daar scheuren in zitten.

 

Levering één werkdag na het plaatsen van een bestelling

Een ander toepassingsgebied is een muur waar in de zomer de zon op schijnt. Op dergelijke plekken kunnen geen plastic pluggen worden gebruikt, want die smelten en vallen uit de muur. Dat kan voorkomen bij hangers van bloempotten en buitenlampen aan een gevel. Als je bij de bevestigingsexperts veiligheidsankers koopt en je bestelling voor 15.00 uur plaatst, krijg je de ankers de volgende dag bezorgd, tenzij ze niet op voorraad zijn. De bevestigingsexpert heeft alleen de kwaliteitsankers van Fischer in het assortiment.