wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Wat is het verschil tussen een koelkast en een vriezer?

Voordat we gaan kijken wat de verschillen zijn tussen een koelkast en een vriezer, willen wij ook even benoemen wat ze juist gemeenschappelijk hebben. Beiden apparaten zorgen ervoor dat de inhoud geïsoleerd met een andere binnentemperatuur dan de buitentemperatuur. toch zijn er ook belangrijke verschillen tussen een koelkast en een vriezer. In deze blog lees je wat de verschillen zijn tussen de koelkast en de vriezer, zodat je bij het aanschaffen wel de beste vriezer en koelkast hebt.

De temperatuur van binnen

De temperatuur in de vriezer en koelkast moet wel verschillen, ze hebben immers andere doeleinden. Zo moet de temperatuur van de koelkast vanaf 1 graad zijn of hoger, terwijl de vriezer vanaf 0 graad of minder zijn. Let op dat de temperatuur niet te hoog of te laag is. 

De vloer isolatie

Een vriezer staat het dichts bij de grond en heeft wel vloerisolatie nodig, zonder kan het te hoog zijn de temperatuur in de vriezer. Terwijl een koelkast die vloerisolatie minder snel nodig heeft, toch plaatsen installateurs vaak wel een koudebrug tussen koelkast en vrieskast gedeelte. 

Verschil van binnen 

Het kan voorkomen dat er vocht gaat vormen in de koelkast en of vriezer door condens, het verschil is echter dat het vocht in de koelkast kan worden afgevoerd, maar het vocht in de vriezer wordt ijs. Ijs kan gevaarlijk zijn helemaal als het zich blijft vormen en ophopen, het is daarom aan te raden om je vriezer een keer in de zoveel tijd te laten ontdooien. Het is dan ook niet slim om van een bestaande koelkast een vriezer proberen te maken. Je bespaard geld in de aanschaf, maar niet in het onderhouden ervan. De vochtophoping moet vooral in vriezers echt serieus worden genomen om erger te voorkomen (bron: de Beste).