wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Wat is een sedumdak

Wat is een sedumdak

Een sedumdak is een soort groendak maar dan gemaakt van sedum. Je hebt verschillende soorten groendaken. Je hebt extensieve groendaken en intensieve groendaken. Je hebt groendaken met bloemen en met grassen en ga zo maar door. Een sedumdak is wel een dak wat erg lang mee gaat. Dit komt omdat sedum erg goed tegen extreme weersomstandigheden kunnen. Sedum is een vetplantje wat water opslaat in haar bladeren. Doordat ze water opslaan kunnen ze bijvoorbeeld tegen lange droogte. Maar ze kunnen ook goed tegen extreme kou, veel regen en harde winden. Daarom is sedum de optimale keuze voor je dak.

Voordelen sedumdak

Een sedumdak kan natuurlijk een hele mooie toevoeging zijn aan het huis. Alleen sommige mensen schaffen een sedumdak ook aan voor de financiële voordelen. Wist je namelijk dat een sedumdak een soort natuurlijke isolatie biedt. Hierdoor hoef jij de kachel in de winter niet zo hoog op te stoken. Dit is ideaal met de actuele gasprijzen. Je huis blijft in de zomer dus ook koeler. Een sedumdak biedt ook bescherming, doordat je dak nu niet meer direct in contact komt met zonlicht, regen etc. gaat je dak wel twee tot drie keer langer mee. Dit kan je een hoop geld besparen. Een groene omgeving wordt tegenwoordig ook steeds meer gestimuleerd. Dus wanneer jou huis een sedumdak heeft gaat de waarde van je huis ook omhoog. In sommige gevallen tot wel 5%. Als je helemaal duurzaam wil zijn neem je ook zonnepanelen. Een sedumdak met zonnepanelen is een perfecte combinatie.

 

Sedumdak met zonnepanelen

Als je dus dacht, helaas ik heb zonnepanelen, nu kan ik geen sedumdak nemen. Dit is gelukkig niet waar. In tegen deel zelfs. Een sedumdak met zonnepanelen is dus perfect. Doordat een sedumdak de omgevingstemperatuur verlaagd zijn je zonnepanelen in staat om tot wel 25% meer energie op te nemen. Dit zorgt uiteindelijk voor een wel 6% hoger rendement.