wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Waarom houden theeleuten niet van koffie?

Iemand die veel van thee houdt wordt ook wel eens theeleut genoemd, zo is een koffieleut iemand die van koffie houdt. Het is bijna onmogelijk dat je zowel van koffie als van thee houdt, meestal is een van de twee echt een favoriet. Als theeleut is het geen overbodige luxe om een kast vol theesmaken te hebben en de nieuwste waterkoker of misschien een cooker te hebben staan. Terwijl een koffieleut meer gebaat is bij een goede koffiemachine, De beste koffiemachine vind je bij topkoop, daar lees je precies welke goed is en waarom en een handig top 5 lijstje. In dit artikel vertel ik waarom theeleuten niet van koffie houden, maar ook wat er zo lekker aan thee is.

Te bitter

Iedereen die wel eens koffie heeft gedronken kan beamen dat koffie smaak bitter is, er gaat dan ook vaak behoorlijk wat suiker en melk bij. De echte die hard koffieleuten drinken hun koffie zwart, bitter zonder iets van zoetstof erin. Een echte theeleut kan al die bitterheid niet verdragen en wordt al misselijk van de sterke geur die koffie afgeeft. 

Erfelijkheid

Wist je dat het ook erfelijk is of je wel of geen koffie lust. Iedere persoon kan gevoelig zijn voor twee bittere smaken of cafeïne of kinine. De bittere stof cafeïne zit in koffie en de bittere stof kinine zit in thee. Afhankelijk van je genen ben je gevoelig voor een van de twee. Voor welke je gevoeliger bent daar gaat ook je voorkeur naar uit. 

Een echte theeleut

Ben je gevoelig voor de bittere stof kinine dan ben je een echte theeleut, je reageert dan met een positief stimulerend effect bij het proeven van de bittere smaak van kinine. Thee is makkelijk en snel te maken en je hebt oneindig veel smaken of je nou van kruidensmaak of fruitsmaak houdt er is voor ieder wat wils te vinden. Vooral in de winter is thee een goede manier om aan je vocht te komen. De gemiddelde thee mok heeft een inhoud van rond de 200/300 ml.Thee is altijd lekker of je nou net je bed uitkomt, er zo in gaat, tijdens die vergadering of gewoon zo tussendoor. Thee kan je altijd drinken!