wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Vloerverwarming, de nieuwste trend.

Rolsteiger

De PVC vloer is weer in trek en is zelfs meer in trek dan ooit tevoren. De PVC vloeren hebben zich dan ook enorm ontwikkeld. Waar het er vroeger nog goedkoop uit zag, lijkt het nu net echt hout, steen, beton of tegel.

Dat deze vloer weer in trek is, is volledig te wijten aan het feit dat het net echt hout, steen, beton of tegel lijkt en dat erg slijtvast is. Dit is een gouden combinatie voor jouw pvc vloer. Sommige bedrijven zijn zo verzekerd van de slijtvastheid dat op bepaald pvc vloeren een levenslange garantie hebben. Daar komt nog eens bij dat de vloer waterbestendig is en dus ideaal gebruikt kan worden bij een hefschuifpui, daar loop je nog wel eens met je natte schoenen mee naar binnen. Daarnaast worden in nieuwbouwhuizen de vloeren steeds vaker voorzien van vloerverwarming. Voor een pvc vloer is dit geen enkel probleem.

Ook zien we dat mensen het fijn vinden dat onderhoud van deze vloer bijna geen werk is en dat het loopgeluid enorm gedempt wordt. Beter dan bij een laminaat!

Vloerverwarming bespaart je niet alleen een hoop ruimte maar is ook een stuk energiezuiniger dan de ouderwetse radiatorverwarming. Vloerverwarming verdeelt de warmte door middel van leidingen die onder de vloer lopen. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte in huis. Radiatorverwarmingen staan verspreidt door het huis, dit zorgt voor verschillen in temperatuur binnenshuis. Door de gelijke verdeling van warmte vind er bij vloerverwarming minder stroming van lucht plaats. Deze vorm van verwarming voelt comfortabeler aan wat betekent dat de verwarming een stukje lager kan.