wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Op deze manier zorg je er als horecaondernemer voor dat je aankomende zomer een mooie omzet binnenhaalt

Als ondernemer ben je ervoor verantwoordelijk dat je een gedegen omzet behaalt. Onder andere om je leveranciers en werknemers te betalen. Daarnaast is het ook van belang om er zelf rond van te kunnen komen. Het hele jaar kun je met een horecaonderneming geld verdienen. Echter, in de zomer kan de omzet met de juiste aanpak behoorlijk oplopen. Om ervoor te zorgen dat jij aankomende zomer een super omzet behaalt, is het van belang dat je nu al een goede voorbereiding treft. 

 

Houd rekening met lekker weer en zorg voor voldoende zitplekken

 

Met warm weer zitten mensen graag op een terras. Zomers zie je dan ook dat veel terrassen vol zitten. Om je omzet aankomende zomer te verhogen, kun je ervoor kiezen om in te investeren in meer terras meubulair en stoelen. Zorg er overigens wel voor dat de stijl van de nieuwe meubels aansluit op de stijl van de rest van attributen. Onderzoek hoeveel ruimte je precies hebt en kijk of je hier meer tafels kwijt kunt. Mocht dit het geval zijn, dan is het ook belangrijk dat je zorgt voor voldoende personeel. Begin ruim van te voren met de voorbereiding en zorg er daarmee voor dat het aankomende zomer een groot succes wordt. 

 

Koop eventueel tweedehands meubels

 

Indien je liever niet een te groot risico loopt, kun je er ook voor kiezen om meubels tweedehands aan te schaffen. Zo zijn er diverse veilingen waar je voor relatief weinig geld goede meubels kunt kopen. Zorg er wel voor dat de meubels die je koopt, passen bij de huidige inrichting. Een houten tafelbladen horeca past bijvoorbeeld niet altijd bij een moderne inrichting. Zorg er dus voor dat alle meubels goed op elkaar aan sluiten. Alleen zo kun je een prachtige restaurant crieeren. Lukt het je niet om een stijl te kiezen? Ga hier dan eerst over brainstormen. 

Hoeveel drank kan je momenteel koud opslaan?

 

Zomers vinden mensen het heerlijk om een koel drankje te kunnen drinken. Hiervoor is het van belang dat je als ondernemer meer dan voldoende plek hebt in de koeling. Wellicht dat je afgelopen jaren net wat te weinig ruimte had en de drankjes hierdoor niet koud genoeg waren. Het zou natuurlijk vervelend zijn als dit aankomend jaar voor klachten zorgt. Naast dat je de drankjes koel dient te zetten, is het ook belangrijk dat je zorgt voor voldoende ijs. IJsklontjes in het drinken wordt zeer gewaardeerd en zorgt er bovendien voor dat men eerder nog een drankje bestelt.