wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Woning met betonnen elementen helemaal van nu!

Betonnen elementen laten terugkomen in je woning is helemaal hip! Op deze manier creëer je een strak, modern en tijdloos interieur. Je ziet onder andere veel beton terugkomen bij een industriële woonstijl. Heb jij al eens van deze stijl gehoord? Dit type interieur is de laatste jaren sterk verbeterd en ook zeer geliefd geworden bij menig mens. In dit interieur zie je veel grijstinten terugkomen in de basis welke worden gecombineerd met fellere accentkleuren voor het creëren van een sfeervol thuis. Wil jij weten of deze stijl ook iets is voor jou en hoe je beton kunt laten terugkomen in meerdere onderdelen in het huis? Lees dan deze blogpost vol met inspiratie!

De industriële stijl van vroeger VS nu

De industriële woonstijl is aan het eind van de twintigste eeuw ontstaan toen fabrieken werden omgebouwd tot huizen om het woningtekort van destijds op te lossen. De fabrieken waar we het over hebben stonden toch al leeg en dit was zonde. Tijdens de bouwplannen werd afgesproken dat de fabriek nog wel in ere gehouden moest worden. Ook moesten ze letten op een budget en zoveel mogelijk appartementen bouwen in een bepaalde tijd. Hierdoor waren deze appartementen/lofts van vroeger basic ingericht en zag je veel ruwe elementen uit de fabriek terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan de stevige, betonnen vloeren! Tegenwoordig is de woonstijl aangepast en heeft hij er zachtere elementen bij gekregen. Ook wordt de stijl juist vaak gecombineerd met één of meerdere accentkleuren. Dit zijn bijvoorbeeld kleuren als groen, okergeel, roze, blauw enzovoorts. Zo heb je niet alleen een woning met veel karakter, maar ook zeker met sfeer!

Hoe kun je beton laten terugkomen in je woning?

Zoals je ziet kan een woning met een basis van grijs beton alsnog heel sfeervol ingericht worden. Een populaire optie die veel mensen kiezen is een grijze gietvloer. Deze vloeren zijn sterk en duurzaam. Je hebt ze in meerdere kleuren, dus er is er altijd wel eentje die aansluit bij je wensen. De prijs van een gietvloer hangt van vele factoren af, hierdoor is het lastig om een inschatting te maken en kun je het beste langs een showroom voor een offerte op maat. Gietvloeren voor elk interieur vind je terug op https://bruizt.nl/. Hier kun je tevens het assortiment bewonderen en geholpen worden bij het maken van een weloverwogen keuze. Daarnaast kun je ook beton laten aanbrengen op muren, badkamermeubels, de open haard enzovoorts. Vaak wordt in dit geval gebruik gemaakt van het materiaal beton ciré. Op deze manier krijgt de ruimte een levendige, luxueuze en stoere uitstraling. Neem een kijkje online en laat je verwonderen!