wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Welke apparaten mogen niet in keukens ontbreken?

Je hebt een nieuwe keuken uitgezocht en je bent enorm enthousiast. Je kunt straks weer lekker en in stijl koken, bakken en leven. Als je tenminste voor een leefkeuken hebt gekozen. Vaak laten consumenten zich leiden door vooral de persoonlijke smaak en door het uiterlijk van een keuken, maar we mogen niet vergeten dat keukens vooral praktisch moeten zijn. Heb je bijvoorbeeld wel nagedacht of je wel alle benodigde apparatuur hebt besteld? In onze blog helpen we je alvast een beetje op weg door te vertellen welke apparaten niet mogen ontbreken in keukens.

Koelkast en vriezer

De koelkast en/of vriezer zijn essentiële apparaten die je simpelweg nodig hebt om etenswaren te bewaren. Hoogstwaarschijnlijk heb je al een exemplaar in je bezit, maar bij de aanschaf van een nieuwe keuken heb je nu de optie om te kijken naar bijvoorbeeld een product dat je kunt inbouwen of een model dat veel beter bij de stijl van de keuken past. Het staat in ieder geval buiten kijf dat een koelkast en/of vriezer in keukens thuishoren!

Keukens met een vaatwasser

Heb jij ook zo’n hekel aan de afwas en stapelen de vieze borden en kopjes in een rap tempo op? Vooral in huishoudens met meerdere personen is de afwas een doorn in het oog en er is vaak ook niet tegenop te werken. Een vaatwasser maakt je leven zoveel makkelijker en nu je toch bezig bent met het inrichten van een keuken is het een goed idee om een keukenkastje op te offeren en een vaatwasser te bestellen. In vrijwel alle moderne keukens ontbreekt de vaatwasser niet!

Koken en bakken

Wat doe je in een keuken! Ja, koffie zetten, de boodschappen opbergen en afwassen. En wat nog meer? Juist! Koken en bakken! Je hebt dus ook een goed fornuis nodig of je kunt kiezen voor een inbouwoven en een mooie kookplaat. Nu je toch de knip trekt is het goed om na te denken over een inductiekookplaat, want deze elektrische kookplaten zijn energiezuinig en extreem veilig. Met wel een bijkomstig nadeel dat je ook potten en pannen nodig hebt die geschikt zijn voor inductie kookplaten.

Kokendwaterkraan in keukens

Moderne en industriële keukens zijn vaak minimalistisch en je wilt dan ook zo weinig mogelijk apparaten in het zicht hebben staan. Maar als je van een kopje thee houdt of kokend water voor de pasta nodig hebt, ontkom je er niet aan dat je een goede waterkoker aanschaft. Waterkoker? Wat zeggen we nu toch weer! Je hebt tegenwoordig een mooie optie om de keuken te voorzien van een kokendwaterkraan. Een merk, zoals Grohe focust zich op deze producten en dergelijke kranen zijn modern, hip en bovenal enorm praktisch!

Keukens met moderne koffiezetters

Nu heb je een prachtige keuken, handige apparaten en bovenal enorm veel comfort. Maar het bakje koffie komt nog altijd uit de ouderwetse filter machine die bijna van ellende uit elkaar valt. Hoog tijd dus om deze ook te vervangen voor een luxueuze koffiezetter. Met als voordeel dat je verschillende soorten koffie kunt zetten, thee kunt maken en zelfs kunt kiezen voor een model die je kunt inbouwen! Stoer, toch? Moderne keukens hebben vrijwel altijd de nieuwste en meest geavanceerde koffiezetters.